Dania wegetariańskie

Omlet z serem Cheddar i zieleniną

Omlet z serem Cheddar i zieleniną

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 150 g sera Cheddar
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • pietruszka lub szczypiorek

Wykonanie

  1. Jajka wlewamy do miski i dodajemy mleka oraz łyżeczkę soli.
  2. Ubijamy trzepaczką, aż masa stanie się jednolita.
  3. Masło klarowane rozpuszczamy na patelni. Wylewamy na nią masę.
  4. Kiedy masa zacznie się ścinać, posypujemy ją startym serem oraz pietruszką lub szczypiorkiem.
  5. Omlet odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez około minutę.  

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Cheddar
Powrót